Tanévkezdet a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskolában

  • által rendszergazda
  • 2014-09-17
  • Tanévkezdet a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„A fecskefinak vándorszárnya nőtt,

nyarat legeltet még a délelőtt,

hullámvonalban ing a rét fölött

az ökörnyál, az erdő lombja rőt,

s most adjuk iskolába a jövőt.”

 

 

A fenti idézettel nyitotta meg Kiss Liliána 8.b osztályos tanuló 2014. szeptember 1-jén a 2014/2015-ös tanévet.

A zökkenőmentes tanévkezdést nyári felújítási, karbantartási munkák előztek meg. A tisztító meszeléseket követően megújultak a lábazatok, az elmúlt nyáron felcsiszolt parkettákat új lakkréteg tette még szebbé és időállóbbá. A volt szakiskola épületében 10 ajtó cseréjére, a mellékhelyiségek felújítására is sor került, valamint folyamatban van egy csoportos foglalkozások megtartására alkalmas terem kialakítása. 14 megkopott tábla festését és vonalazását is elvégezték a szakemberek. Az udvaron a legszembetűnőbb változást az új játszóterünk jelenti. A nyár folyamán épült és átadott játékok nagy-nagy örömet okoznak tanulóinknak. Megújult a szabadtéri tantermünk, amely előtt a nyári Erzsébet-táborban készített pilleköveket és az emléktáblát helyeztük el. A régi széntárolót fallal láttak el, így egy külső raktárhelyiséget sikerült kialakítani.


 

A folyosókon új ivó kutak kerültek felszerelésre, az ebédlőbe várjuk az új székek megérkezését. A működtető települési önkormányzat a környezeti feltételeinket javítja, az iskola fenntartója a nevelő-oktató munka hatékonyságának érdekében egy új interaktív tábla beszerzését végzi. Pályázati úton 16 asztali számítógéppel bővült az állományunk, projektorokat vásároltunk, folyamatban van az intézmény internetes kapcsolattal történő teljes lefedése. Egyre bővülő IKT eszközeinkkel lehetővé válik az interaktív eszközökkel és módszerekkel támogatott tanórák számának növelése.


 

Az első tanítási napot megelőzően augusztus utolsó hetében a Balmazújvárosi Tankerület tanévnyitó konferenciáján vett részt a nevelőtestület, ahol tájékoztatást hallottunk az intézmények előző tanévben végzett munkájáról, megismertük a következő tanév kihívásait, feladatait. Megrendeztük a csibetábort, ahol az iskolába lépő elsősök töltenek el két napot leendő iskolájukban, ahová elkísérik őket az óvó nénik, s együtt dolgoznak és játszanak a leendő tanító nénikkel. A két nap munkájába a 12 közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás volt tanítványunk is bekapcsolódott.


 

A tanévet iskolánkban 441 tanuló kezdte meg 18 osztályban. Pedagógusaink végzettségei a három óraadó tanárral a szakos ellátottságot 100%-sá teszik intézményünkben. Az iskolavezetés három tagúvá vált, ebben a tanévben az intézményvezető-helyettesi feladatok ellátására Simon Albert mellett Szabó Orsolya kapott megbízást. A rendelkezésre álló tantermek alacsony száma az egész napos foglalkoztatás tevékenységrendszerének kialakítását nagyban megnehezíti. Az alapfokú művészetoktatás, a hittanórák, a szakkörök, felzárkóztató- és fejlesztő foglalkozások helyének és idejének összeállítása, a minden napos testnevelés, a néptánc, a mozgásfejlesztés, a tömegsportórák tevékenységrendszerének alakítása a következő napok feladata. Nevelő-oktató munkánkat az előző tanévben bevezetett tevékenységek megtartásával kívánjuk végezni, kiemelve az alapfokú művészetoktatást, a néptánc oktatását, a kézműves-tevékenységeket, az úszásoktatást, immár tehetségpontként a tehetséggondozást.


 

Kérem Önöket kedves szülők, hogy segítsék pedagógusaink munkáját gyermekeik boldogulása érdekében! Osszák meg véleményeiket, tapasztalataikat, hiszen közös úton haladunk a gyermekek érdekében. Bízom benne, hogy a szülők és a nevelőtestület egyet akarva, egymást segítve meg tudja majd valósítani elképzeléseit ebben a tanévben is.

 

Bana Józsefné intézményvezető

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.