„Látni és látszani”

  • által titkár
  • 2014-10-17
  • „Látni és látszani” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„Látni és látszani” őszi közlekedésbiztonsági program részeként október 14-én reggel kerékpár ellenőrzést tartottak szakköröseink az iskolarendőrünk közreműködésével.

Az iskolába kerékpárral érkező diákok kerékpárjait közlekedésbiztonságilag vették szemügyre.
Sajnos túl jó eredménnyel nem dicsekedhetünk! „Vasparipáink” eléggé hiányosak, néhánnyal nem is szabadna közlekedni! Az átvizsgált 104 db kerékpár közül összesen 14 db volt hibátlan, közúti forgalomra alkalmas! Csak 31 db rendelkezett megfelelő világítással. Volt sajnos köztük 12 db, amelyen egyáltalán nem volt működőképes fék!

Kedves Szülők és Gyerekek! A balesetek megelőzhetőek! Gyalog vagy járművel, szinte minden nap részt veszünk a közlekedésben, amely igen veszélyes! Ezért jó, ha előrelátóan megteszünk mindent  annak érdekében, hogy épségben célba érjünk! Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a következő időszakban hamarabb fog sötétedni, a látási viszonyok az ősz beálltával romlani fognak. Kérünk benneteket és szüleiteket, hogy kerékpárjaitokat javítsátok meg, tegyétek rendbe, és óvatosan, körültekintően közlekedjetek!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

A KRESZ szakkörösök

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.