Zöld szemüveg vetélkedő a „csegei tündérkertben”

  • által rendszergazda
  • 2015-06-18
  • Zöld szemüveg vetélkedő a „csegei tündérkertben” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015. június 1-én rendeztük meg Tiszacsegén tankerületünk természet- és környezetvédelmi vetélkedőjét. A versenyre tankerületünk 7 iskolájából 14 csapat érkezett. A verseny kezdetén már feladat várta az érkező csapatokat, ők viszont nem olvasták el a tündérnyelven (magyar rovásírás, ógörög és sumér vegyese) megfogalmazott feliratot és így nem köszöntötték a tündérkirálynőt. Ekkor megjelent gyönyörű ruhájában a királynő és elvarázsolta a csapatokat. Rímekbe szedve elmondta, hogy a 14 akadály sikeres leküzdése után, kapnak egy-egy zöld szemüveget, amelyet felvéve visszaváltoznak újra emberekké.

Minden akadály játékos feladattal kezdődött, majd következett az elmélet. A csapatok tagjai jókat derültek, mikor egymást látták versenyezni görkori sisakra erősített méhecskés hátizsákkal, gilisztaformájú gumicukrot enni bekötött szemmel vagy eledelt gyűjteni a gólyafészekbe. A feladatok sokszínűen jelenítették meg a Tisza vidékének élővilágát, természet- és környezetvédelmét. Furfangos feladatok is voltak bőven, gondoljunk csak az irodalmi, a zenei, a pókhálós, a tájékozódási vagy a várépítési állomásokra. A Hortobágyi Nemzeti Park, a Hajdúböszörményi Zöldkör és a Tiszacsegei horgászegyesület is kitett magáért.

A feladatok végre hajtását a Szolnoki Vízirendészet rendőrei és a helyi Polgárőr egyesület tagjai is „felügyelték.

A versenyen első lett a Sulyom csapat Tiszacsegéről.
Második helyen végzett a Bio-bogyók, a Balmazújvárosi Kalmár Zoltán tagintézmény csapata.
Harmadik lett a Révész csapat szintén Tiszacsegéről.

A jó hangulatú verseny után vaddisznópörkölttel csillapítottuk éhségünket, majd jutalomként egy hajótúrán csodálhattuk a „szőke Tiszát”.

Köszönjük az iskolánk tanárainak és a résztvevő civil szervezeteknek ezt a hangulatos, játékos és érdekes versenyt.

A képek a versenyről megtekinthetőek a galériában.

Kiss Liliána  8.b

 

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.