Harmadik hely az országos döntőben

  • által rendszergazda
  • 2015-06-18
  • Harmadik hely az országos döntőben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015. június 9-én Budapestre utaztunk a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! verseny döntőjére. Nyolc régió győztese jutott a döntőbe az induló 479 csapat közül. Öt fiú és két vegyes (fiú-lány) csapat mellett csak a mi csapatunk állt lányokból. Régiónkat (Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyét) a Csegei Géniuszok csapata képviselte.

A csapat tagjai: Hegedűs Sára, Kiss Liliána és Visztra Alexandra 8.b osztályos tanulók. Megérkezésünkkor ebéddel vártak a rendezők. Az előző fordulóhoz hasonlóan most is 5 feladatot kellett megoldanunk. Az első feladatban minden kérdésre tudtuk a választ, de sajnos több kis értékű kérdést sikerült torpedóznunk. Második feladatban három biztosítási lehetőség közül kellett kiválasztani a legkedvezőbbet és ez alapján egy szöveget kellett kitölteni. Ezután egy almáskert költségeit számoltuk ki. Végül pedig egy osztálykirándulás lehetséges programját állítottuk össze. Majd saját elképzelésünket egy nyolc fős vitában kellett érvényesíteni.

Az eredmények összesítése alatt és az eredményhirdetésen jobban izgultunk, mint magán a versenyen. A zsűri tagjai között foglalt helyet Horváth Magyary Nóra a K&H bank igazgatója, Gönczy Gábor az RTL-Klub műsorvezetője. Az eredmények ismertetése után a dobogó harmadik fokára állhattunk fel (szószerint). Nagyon örültünk a harmadik helynek. A hasznos ismeretek mellett egy-egy sony fejhallgatóval lettünk gazdagabbak és nyertünk az iskolánknak közel 100.000 forintot, melyet könyvek vásárlására fordíthatnak.

Nagy élmény volt számunkra, hogy az RTL-klub Fókusz műsorának riportere interjút készített a csapatunkkal, melynek egy részletét a következő napi műsorban láthattuk.

Örömünket a budapesti vihar, eső, jégeső és a hatalmas közlekedési káosz sem tudta csökkenteni a hazafelé tartó úton. Ekkor a sofőrünk Kiss László tanár bácsi izgulhatott.

Köszönjük Füzesi Gabriella tanárnőnek a felkészítést.

Kiss Liliána 8.b

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.