Véget ért a csibetábor

  • által titkár
  • 2015-08-31
  • Véget ért a csibetábor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Iskolánkban már hagyományosnak mondható, a tanév szorgalmi időszakát megelőző nyári rendezvényünkre az idén 2015.08.26-27-én került sor, melynek céljai a következők:

–  Az iskolába lépés könnyeddé, szorongásmentessé tétele. A kíváncsiság felkeltése, motiváció kialakítása az iskolai élet iránt.
– A különbözőségek feloldása az eltérő szociális háttérrel érkező gyermekek számára, a beilleszkedés megkönnyítése. Egymás megismerése a közösségformálás elindítása.
– A gyermekbarát környezet kialakítása.
– Megfelelő munkarend kialakítása az egyenletes leterheltség érdekében. Új szokásrendszer elsajátításának elindítása.
– A képességek minél szélesebb körű megismerése és kibontakoztatásának elindítása, az egyéni fejlődési ütem maximális figyelembevételével.
– Az óvodapedagógusok és tanítók különböző nevelési-oktatási elveinek egyeztetése, alakítása szemléletváltás generálása.
– Partneri viszony kialakítása a családokkal, a további együttműködés érdekében.

Az iskolai tábornak számos előzménye volt. A tavaszi átadó megbeszélés az óvodában, leendő elsősök látogatása intézményünkben óvodapedagógusaik kíséretében, a tanító nénik júniusi látogatása az óvodában, családlátogatások.
Az első napon tehát már ismerősként üdvözölhettük egymást leendő tanítványainkkal, akik hatalmas várakozással és csaknem szorongásmentesen lépték át az iskola kapuját, az óvónénik kíséretében.
A névsorolvasás után igazgatóasszonyunk köszöntötte a gyermekeket és tartalmas, élményekben gazdag táborozást kívánt a résztvevőknek.
Mivel a gyermekek különböző óvodai csoportokból jöttek, a napot ismerkedős játékokkal kezdtük, majd felfedeztük az iskola minden szegletét. Megbeszéltük az iskolai élet szabályait. Néhány óvodai körjáték után kipróbáltuk a játszóteret. Közösen tízóraiztunk, és izgatottan vártuk, hogy végre elővehessük az új ceruzáinkat. Megfigyeltük és lerajzoltuk magunkat. A kész alkotásokból osztálytabló készült, mely tantermeinket díszíti. A finom ebéd után megfűztük az összetartozásunkat kifejező barátságkarkötőket, melyeket azóta is a jobb kezünkön hordunk. A nap végét meseolvasással zártuk.

A második napon az óvónénik már nem kísérték el a gyermekeket. Nagy örömmel töltött el minket, hogy sírós gyermek ennek ellenére nem volt. Az előző nap folytatásaként a napzáró mesét elevenítettük fel ujjbábok készítésével, dramatizálással. A közös tízóraizás és szabad játék  után könyvjelzőt készítettünk,természetesen csibe díszítéssel. Ebéd után megbeszéltük, kinek mi tetszett és mi nem az elmúlt két napban. Egyben azonban mindannyian egyetértettük, hogy az iskola kezdetét nagyon várjuk.

Virágné Nagy Melinda

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.