Birkózóink sikere

  • által rendszergazda
  • 2016-02-11
  • Birkózóink sikere bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hajdúnánáson rendezték meg a XXIII. Hódos Imre Nemzetközi Kötöttfogású birkózóversenyt 2016. február 6.-án.

A városi sportcsarnokban három szőnyegen folyt a közdelem. Az emlékversenyt négy ország tisztelte meg jelenlétével, a magyar egyesületek versenyzői mellett szlovák, román és ukrán sportolók is érkeztek. Összesen 160 induló mérlegelt a verseny előtt. A nagyon nívós és erős mezőnyben az ovis korcsoporttól a felnőtt korosztályig mérték össze tudásukat az indulók. Tiszacsegéről 8 birkózó érkezett a versenyre. Sajnos a nap folyamán minden sportolónk, elveszített egy mérkőzést, de a legfontosabb pillanatban mindent beleadva mégis lenyűgöző eredményeket értek el.

Az ovis korcsoportban, a 26 kg-ban Kis Ákos a bronz mérkőzését szoros küzdelemben pontozással nyerte, majd gyermek a korcsoport 35 kg-os mezőnyében Kis Balázs 1.b osztályos tanuló egy erős ukrán ellenfelet győzött le nagyszerű technikai tussal és lett harmadik helyezett.

Diák I. korosztályban Fintor Norbert 6.b osztályos tanulónak a bronzmérkőzésen egy román birkózóval kellett küzdenie. Kihasználva gyorsaságát ügyes taktikával nyerte meg a párharcot és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Kis Richard 5.b osztályos tanuló 42 kg-ban társai győzelmein erőre kapva szerzett bronzérmet.

Serdülő korcsoportban Bari Imre 7.c osztályos tanuló a 46 kg-ban szerzett ezüst érmet. A döntő mérkőzésig fölényesen nyerte mérkőzéseit, de az aranyért vívott küzdelemben az erős szlovák birkózó elleni küzdelemben megsérült, így pontozással kikapott.

Junior korcsoportban Szalay Marcell volt tanítványunk szerzett bronzérmet.

Felnőtt korosztályban id Bari Imre második és Várnai Márkó harmadik helyezéséért vehette át a dobogón az érmeket.

Az összesített csapatversenyben Tiszacsege a 18 egyesületből sikeres birkózással az előkelő 6. helyet érte el, melyhez ezúton gratulálunk!

2016-02-06 15.17.15

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.