Fekete István napok

  • által rendszergazda
  • 2016-05-23
  • Fekete István napok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Minden évben május első hetében megrendezésre kerül iskolánkban a Fekete István napok. Idén is ezen a programokkal teli héten a gyönyörű időjárásnak köszönhetően nagyon jól érezhettük magunkat.

Alsó tagozatos tanulóink számára sok-sok heti program tette lehetővé, hogy ismerkedjenek iskolánk névadójának műveivel, a művek szereplőivel, természet- és környezettudatos szemléletével. Illusztráció filmnézés kézműves foglalkozások színesítették számukra a hetet.

A strand területén rendezett horgászversenyen csak dekagrammok döntöttek abban, hogy ki végezhet az első helyen.

Első lett Budai Gergő /6.a/,  a második Szőllősi Patrik /6.b/ valamint a harmadik helyezett Bana Mihály /8.b/ lett.

Az iskolában rendezett légpuskás lövészetre népes mezőny látogatott el, 42 felső tagozatos tanuló adott le két lövést a lőlapra. Az elérhető 20 pontot megközelítve, 19 ponttal Fazekas Norbert 6.a osztályos tanuló nyerte a versenyt, aki mögött 18-18 körrel ketten végeztek: Nagy Gergő 6.b és Hadházi István Péter 7.b osztályos tanulók.

Fekete István Kele című művének kezdő sorai adták a támpontot annak a 10 tanulónak, akik egyszerű, tetszetős illusztrációkat készítettek.

A mozgás, az ügyesség jegyében 10 fős csapotok részvételével került megrendezésre a sportdélután. A jó hangulatú feladatok elvégzését követően az öt legjobb teljesítményt nyújtó tanuló eredményét összeadva a következő sorrend alakult ki:

  1. c osztály
  2. 6.a osztály
  3. 5.b osztály.

A mozgás, a természetjárás, a természet megfigyelése volt a célja annak a kerékpártúrának, melyen 26 tanuló kerekezett el az egyeki kompig és vissza. A kb. 20 km-es távot balesetmentesen, nagyobb műszaki probléma nélkül, kellemes időben, és hogy 4 órára visszaérjenek feszített tempóban tették meg a résztvevők.

Iskolánk hagyományos programja tavasszal a papírgyűjtés. Sajnos nem tapasztaltunk olyan nagy aktivitás, mint az ezt megelőző években. Kritikát gyakorolok és igazat adok azoknak, akik arra hivatkoztak, hogy nem volt kellő a hírverés. A jelzéseket és igényeket figyelembe véve, 2016. június 9-én pótgyűjtést rendezünk.

A madárbarát program keretében most is feltérképezték az osztályok a lakott gólyafészkeket, mely alapján megállapíthatjuk, hogy a madarak száma nem csökkent.

Az alsósok után a felső tagozatos tanulók is kipróbálhatták az íjászatot, remélem tetszett ez a koncentrációt és erőt igénylő elfoglaltság.

Irodalmi rendezvények is színesítették a hetet, melyek hangulata sokáig emlékezetes marad a résztvevők számára.

Az olvassunk együtt című program keretében 16 tanuló a Tüskevár című regény egy részletét olvasta közösen, szójátékokat játszottak, és sikerült megnézni az azonos című film adott részletét, és a Kisbalaton növény- és állatvilágáról készült diasorozatot.

45 tanuló ismerkedett Fekete István lírájával. A névadónk egyik versét zenésítette meg kollégánk, Simon Albert, melynek címe A föld. Ezt énekelték együtt felső tagozatos tanulóink. A rendezvényen vendégeskedtek a 2.c osztályos diákok, akik A tölgy című Fekete István-költeményt mondták el. A többször elénekelt és megkedvelt vers a jövőben az iskolánk indulója is lehetne.

A Fekete István – napokra díszbe öltöztetjük iskolánkat. A kisebb virágos kerteket, virágládákat egy-egy osztály nevezzük úgy, hogy örökbe fogadta. Ebben a tanévben az éves munkatervünkben szerepel az egy diák egy virág kezdeményezés, mellyel iskolánkat szeretnénk virágba borítani. Akik már csatlakoztak az akcióhoz azoknak most köszönöm meg a munkájukat, a virágokat, akik még ezután tervezik, biztatom őket, hogy a ballagásra, az ünnepélyes tanévzáróra még több virág vegyen bennünket körül.

Bízom abban, hogy a következő tanévben hasonlóan eredményes hetet zárunk, s a meglévő hagyományos programok mellett újakat is meg tudunk valósítani.

A tanév végéig még nagyon sok feladat vár rátok, következik az év végi hajrá! Minden tanulónak és valamennyi kollégámnak kitartást és jól sikerült vizsgákat és év végi felméréseket kívánok!

Bana Józsefné
intézményvezető

A képek megtekinthetőek a galériában!

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.