Élet a 2.c osztályban

  • által rendszergazda
  • 2016-05-25
  • Élet a 2.c osztályban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Április 22. A Föld napja

A Föld napja alkalmából a 2. c osztály tanulói iskolánk udvarán virágot ültettek. A hét folyamán szorgalmasan hozták a gyerekek a virágpalántákat. Pénteken került sor a virágok kiültetésére.  Jó hangulatban, nagy gondossággal dolgoztak a kis kezek. Munkájuk nyomán a sziklakert újra virágoktól pompázik.

Úszás

Ebben a tanévben a 2. évfolyamnak lehetősége volt, hogy tanóra keretében úszásoktatásban részesüljenek a tanulók. Nagy izgalommal vártuk a szerdai napokat, amikor busz fuvarozta le a diákokat a Thermál Strandra. Marci bácsi, Zoli bácsi és Mancó néni a vízben várták a csoportokat. Élmény volt látni, ahogyan hétről – hétre, bátrabbak, ügyesebbek lettek a tanulók. Köszönet a lelkes oktatóknak, az ott dolgozóknak, akik minden segítséget megadtak, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Április végén nyílt órán, a szülők figyelő szemei előtt adtak számot diákjaink úszótudományukról. Mindenki megelégedetten távozott ezen a napon.

Megköszönjük mindazoknak az áldozatos munkáját, akik biztosították ezt a lehetőséget diákjainknak.

Fekete István hét a 2. c szemszögéből

Osztályunk nagy izgalommal készült erre a hétre. A megnyitón 6 tanuló szavalta el, Fekete István Tölgy című versét. Magyar órán A bagoly című novellát hallgatták meg a tanulók, majd illusztrációt készítettek róla. Sándor Péter kiselőadást tartott az író életéről. Technika órán Fekete István állatszereplői „elevenedtek” meg tanulóink keze nyomán. Puzzle segítségével 1 – 1 főhőst sikerült összerakni, „akikről” beszélgettünk. Lírai gondolatok Fekete István tollából szintén élményt nyújtott az ott lévő diákoknak. A gólyaszámlálás során elégedetten véleményeztük, ismét körünkben vannak a tavalyi gólyák.

Rajz órán csodálatos gólyákat festettek az ügyes kezek.

A környezettudatosság fontos szempont osztályunk életében, ezért igyekeztünk minél több papírt gyűjteni.

Úgy gondolom ezen a héten sikerült egy kicsit közelebb hozni tanulóinkhoz Fekete István szellemiségét és ez jó érzéssel tölt el.

A képek ide kattintva tekinthetőek meg.

Derzsényiné Debrődi Margit
2.c osztályfőnöke

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.