A nemzetközi FOX olvasópályázat és verseny

  • által rendszergazda
  • 2016-03-12
  • A nemzetközi FOX olvasópályázat és verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 

Hazánkban csak harmadik alkalommal, de nemzetközi szinten már 15 éve minden tanévben meghirdeti az MM Publication Könyvkiadó a FOX (Róka) olvasópályázatot és tesztíró versenyt angol nyelven. A versenyben egy –egy angol nyelvű könnyített olvasmányt kell elolvasni és feldolgozni, majd a versenykiírásnak megfelelően március első hetében egy központi feladatsor megoldásával kell megküzdeniük a versenyzőknek minden segédlet használata nélkül.  A kérdések egy harmada az olvasmányhoz kötődik, a többi kérdés országismereti, nyelvhasználati vagy nyelvtani is lehet.

Iskolánkból második alkalommal jelentkeztünk erre a versenyre.

A 4. b osztályosok közül 8 tanulóval a Rövid nyakú kis zsiráf című mesét olvastuk végig, 150 új kifejezést ismertünk meg. A tanulóknak nagyon tetszettek az olvasmányhoz tartozó interaktív feladatok, a mese zenéje és kísérődala. Szívesen foglalkoztak az általam készített feladatokkal is. Néhányan már emlékezetből idézték a mese sorait.

A tesztírásra március 2-án került sor itt a mi iskolánkban. A feladatsort az MM Publication munkatársai javították és pontozták. Az országos eredménylista megtekinthető a www. foxcompetition.hu oldalon.

Negyedikes tanulóink az alábbi iskolai helyezéseket érték el:
Bay Bence I. helyezés, Oláh Réka II. helyezés, Gadóczi Bence III. helyezés.

Az 5. b osztályos tanulók közül szintén 8 fő vállalta, hogy szabad idejében angol nyelvű irodalmat olvas. Ebben az évben J.Swift : Gulliver Lilliputban című írását ismerhették meg, 250 új kifejezéssel . Az olvasáshoz szómagyarázatokat, szövegértő gyakorlatokat kapcsoltam, külön feladatsorokkal készültünk a versenyre. A teszt igen tartalmasnak és jó nehéznek bizonyult, de a tanulók kitartóan küzdöttek.

Ötödikes tanulóink az alábbi iskolai helyezéseket érték el:
Gulyás Erika I. helyezés, Szabó Máté II. helyezés, Kun Ildikó III. helyezés.

 

 

Mindenkinek szeretettel gratulálunk!

Köszönjük a szülőknek, hogy lehetővé tették a gyermekeknek a részvételt, ugyanis az olvasmányokat, meg kellett vásárolni a verseny nevezési feltételeként.

Kovács Zsoltné  angoltanár

20160302_141206 20160302_141338

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.