Tanévnyitó ünnepség

  • által rendszergazda
  • 2017-09-04
  • Tanévnyitó ünnepség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Itt állunk most újra, diáktársak, együtt.
Kézen fogva kísér a nyár íze még.
Szünetünk véghez ért, a szeptembert köszöntjük.
Kíváncsian állunk elé. Hát hajrá, új tanév!
Tanároknak százai készen állnak újra hát.
Szárnyuk alá kerül megint a sok csintalan diák.
Lehet furcsa, mégis így van, vártam már az iskolát,
s érzem az új tankönyveknek komoly, tudásillatát.

A régi arcok ismerősen mosolyognak vissza,
mind megváltoztunk, felnőttünk egy kissé.
A sok-sok kis diáktárs egymást is tanítja,
hogyan tegyük együtt a kötelezőt széppé!
Feljebb lépünk mától tanárok s diákok.
Tudásszerző csatánk most veszi kezdetét.
Büszkén szembenézek,s várakozva állok.
Biztassuk csak bátran, hát hajrá, új tanév!

Cseh Bernadett 8. b osztályos tanulónk a fenti verssel üdvözölte iskolai ünnepségünk valamennyi résztvevőjét. Külön köszöntötte az iskola fenntartója, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ képviseletében megjelent Tóth Lajos Árpád igazgató Urat, településünk vezetőit Szilágyi Sándor polgármester Urat és Dr Bóné Mónika jegyzőt, a megjelent Erdősné Szabó Ágnest, a szülői szervezet vezetőjét, Kovács Eszter református- és Tóth István katolikus hitoktatókat. Tóth Imréné Zsóka néni és Puzsár Jánosné Zsuzsa néni 2. b osztályos tanítványainak tanévköszöntő műsora után, iskolánk igazgatója tartotta meg beszédét, melyben ismertette a nyáron elvégzett feladatokat, a következő év lehetőségeit és elvárásait. Idézve szavait: „Az előző években ilyenkor felsoroltam, amit fontosnak tartok egy jó tanév megalapozásához, sikeres elvégzéséhez. Pontosságra, szorgalomra, következetességre, toleranciára, önfegyelemre, kitartásra, a külső és belső környezetünk megóvására kértelek benneteket. Ebben a tanévben is elvárjuk ezeket, s azt szeretném, ha iskolánkra nem a tiszteletlenség, a neveletlenség és a szabadosság lenne a jellemző, hanem az egészséges tisztelettudás, az okos, jóindulatú, elfogadó kíváncsiság. Az ízléses, nem kihívó öltözködés és viselkedés. Ha a minta, a követendő példa nem a médiákból, az internetről ellesett sokszor vitatható viselkedésforma, a trágár beszéd, az agresszív, olykor ököljogon alapuló igazságosztás lenne. Szeretném, ha a tanórákat a figyelem és a fegyelmezett munkavégzés jellemezné. Ha ezeket a szabályokat valaki nem tudja, vagy nem akarja betartani, akkor a házirendben foglaltak alapján kell eljárnunk vele szemben.

Ezt követően tankerületünk igazgatója kért szót s bejelentette, hogy 4 új tanterem és egy tornacsarnok építése kezdődik iskolánkban a következő évben több mint 735 millió forint értékben. Ezúton köszönöm az iskola diáksága és dolgozói nevében, hogy a pályázat kapcsán iskolánk érdekeit képviselte, s most együtt örülhetünk. Szilágyi Sándor polgármester Úr beszédében hangsúlyozta, hogy a képviselőtestület előrelátó volt, amikor a beruházáshoz szükséges szomszédos telkek megvásárlása mellett döntöttt, melyért szintén köszönetet mondok.

1977. szeptember 1-jén kezdte pedagóguspályáját Bodogán Istvánné, Hajdu Istvánné és Vassné Szucskó Margit. 40, a pedagóguspályán eltöltött év után nyugdíjba vonulnak, így ezt a tanévet már nem kezdik az iskolai falai között. Kívánunk nekik tartalmas nyugdíjas éveket, családjuk körében sok-sok örömöt, és legfőbbképpen jó egészséget.

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.