Dínókészítő pályázat

  • által rendszergazda
  • 2017-12-07
  • Dínókészítő pályázat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

November hónapban már hagyományosnak mondható, hogy kreatív alkotópályázatra hívom iskolánk tanulóit. Ebben a tanévben dinoszauruszokat készítettek az alsó és felső tagozatos gyerekek. A pályázattal kapcsolódtunk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez is, hiszen arra kértem a tanulókat, hogy a dínók elkészítésekor használjanak hulladék anyagokat. Az ötletesebbnél ötletesebb alkotásokhoz parafadugót, műanyag flakont, dobozokat, műanyag kupakokat, tojástartót, papír gurigát stb. használtak fel a diákok. A rajz szakkörösök dinoszauruszokról képeket festettek és elkészítettük a terepasztalt is, hogy méltó helyre állíthassuk ki a pályamunkákat.

Tizenöt alkotás került kiállításra. Voltak akik otthon készítették el önállóan, vagy szülői segítséggel, voltak akik a rajz szakkörön. Sajnos több olyan osztály is volt, ahonnan egyetlen tanuló sem vett részt ezen a pályázaton. Az elkészítésre pedig bőven lett volna idő, hiszen már az őszi szünet előtt megkapták a diákok a felhívást. Jó alkalom egy-egy ilyen kreatív munka arra, hogy barátok, osztálytársak hasznosan töltsék el a szabadidőt, szülőként pedig egyrészt bekapcsolódhatnak ily módon is a település iskolájának munkájába, másrészt az együtt alkotás, a közös munka során örömteli pillanatokat élhet át az egész család.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy tanulóink gyakran hozzányúltak a kiállított tárgyakhoz, így azok sokszor megrongálódtak, megcsonkultak. Volt olyan diák, aki ebben az ében azért nem vett részt a pályázaton, mert félt, hogy a mások munkáját nem tisztelő gyerekek tönkre teszik a hosszú órák alatt elkészült művét, mint ahogyan tették azt korábban is. Ebben a tanévben azt tapasztaltam, hogy az alkotások „szerencsésen túlélték” a kiállítást, sőt akik hozzányúltak a dínókhoz a többiek megszólították őket. Ezt is tanulnunk kell, de jó úton haladunk.

Az alkotásokat Dienesné Nemes Zsuzsanna tanárnő és Sajgó Eszter intézményvezető helyettes zsűrizte. Nem volt könnyű feladatuk, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy megosztott helyezéseket adtak.

Helyezések:

I. Csótka Laura 5. b

I. Ferge Levente 5. b

 

II. Gyenes Ramóna 2. a

II. Tóth Zoltán 3. b

 

III. Szabó Petra (6.b), Tóth Zsanett (5. b), Molnár Nikolett (8. b)

III. Tinku Friderika, Bereczki Melinda ( 6. a), Dögei Alexa (5. b)

 

Emléklapot kaptak:

Nagy Luca (2. a)

Bana Nándor (5. b)

Nagy Tímea (5. b)

Kis Melinda (5. b)

Kéri Kata (5. b)

Medve Kamilla (5. b)

Balogh Szabolcs (7. b)

Oláh Levente (7. b)

Banáné Nagy Zsuzsa

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.