Fekete István Hét

  • által rendszergazda
  • 2018-05-18
  • Fekete István Hét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Iskolánk hagyományaihoz híven május első hetében 2018. május 2-5-ig tartottuk meg a Fekete István hetünket.

Lovastorna bemutató

A megnyitó után a Carmen Lovasudvar felajánlásával lovastorna bemutatót tekinthettünk meg, melyet a magán úton lovagolni járó diákjaink mutattak be. Ezután egész délelőtt minden tanuló felülhetett a lovakra, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Ezúton is köszönjük a felajánlást a lovasudvar valamennyi dolgozójának.

Irodalmi délután

Az első napon irodalmi délutánt tartottunk a humán munkaközösség szervezésében „Szeretem a könyvet…” címmel.

Tartalmas előadások, prózák, versek hangzottak el. A mindennapokból kizökkenve különböző témájú és hangulatú alkotások nyújtottak felejthetetlen élményt. A rendezvényen előadóként és hallgatóságként is egyaránt részt vettek alsós-, felsős diákok és pedagógusaink. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek az alkalomnak.

Bucsai Emília
7.a

Kerékpártúra

Csütörtökön délután megrendezésre került a hagyományos papírgyűjtésünk, valamint egy kerékpártúrát szerveztek pedagógusaink. A gyerekeket Bolgár Károly és Virág Tünde kísérte. A lelkes kis csapat az iskolából indult, majd megálltunk a Halászcsárdánál a már említett fagylaltra. A nyalakodás közben megnéztük a felújított kompot is. A hideg finomság elfogyasztása után a gáton elindultunk a végső célunk felé, mely a szivattyúház volt. A cél elérése után kicsit pihentünk, majd visszaindultunk az iskolába. A gyerekek és a kollégák is nagyon jól érezték magukat, hiszen a testmozgás után kellemes fáradtság kerített birtokába.

Bolgár Károly

Lövészet

Pénteken délután hagyományosan megrendezésre került az iskolai lövészet, felső tagozatos tanulók részvételével. Az érdeklődés nagy volt, 34 gyermek vett részt. A népes mezőnyben I. helyezést ért el Kiss Sándor (8.a). II. helyezést ért el Nagy Márk (8.b), valamint II. helyezett lett Hajdu Kristóf 5.b osztályos tanuló. A helyezettek tárgyjutalomban részesültek.

Bodogán István

Alsó tagozatos sportverseny

Fekete István hét : a 2. a élményei

Május első hete nagy izgalommal telt, hiszen névadónkra emlékeztünk ezen a héten. Az osztály tanulói, már az előző héten virágokat ültettek az iskolai sziklakertbe, ezzel is készülve e szép napokra.

Szerdán az ünnepélyes megnyitó után a Carmen Lovas udvar tanítványai tartottak szemkápráztató bemutatót iskolánk tanulóinak. Azon a napon, a tanulók nagy örömére, fel is lehetett ülni a csodált lovakra. Tanórán, rendhagyó irodalomórán emlékeztünk meg Fekete István felejthetetlen alkotásairól.  A Vuk című művéből színes rajzok is készültek, mindannyiunk gyönyörűségére. Szinte minden nap szóba került egy-egy ismert alkotás, egy-egy fénykép, amiről sokat beszélgettünk.

Péntek délután igazgató néni vezetésével az izmok kerültek előtérbe. Sok izgalmas ügyességi feladatot próbálhattak ki a tanulók. Szép volt ez a hét, sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek.

Derzsényiné Debrődi Margit

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.