Akadályverseny a Tiszáig

  • által rendszergazda
  • 2018-10-09
  • Akadályverseny a Tiszáig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A jól sikerült májusi természet- és környezetvédelmi tankerületi verseny adta az ötletet, hogy hasonló tartalommal, de némi módosítással akadályversenyt rendezhetnénk iskolánk felsős tanulóinak. Szeptember 13-án a CSEGEI STAR WARS a kémia teremben kezdődött, ahol az osztályok megnézték a Star Wars filmek kezdetének ismert zenéjére „beúszó” szöveget. Ebből megtudhatták, hogy a birodalom császára és Darth Vader a halálcsillaggal a Föld felé tart, hogy elpusztítsa Tiszacsege környékének élővilágát. Az osztályok feladatává vált, hogy ökojedikké alakulva, hét állomás próbáit teljesítve megvédjék az élővilágot.

Az iskola udvaráról indulva minden állomáson elméleti és játékos feladatok vártak tanulóinkra. Jó kedvvel, vidáman teljesítették a jedivívást, célbadobást darts táblára, a horgászást, a mocsárjárást, gólyalábazást, a lajhármászást és a célbalövést. Miután minden csapat beért, a kapott kódokat összesítették, amellyel iskolánk egyik ökojedije feljutott a halálcsillagra. Ott összemérte erejét Darth Vaderrel. A csatát figyelő ismeretlen galaktikus költő, oly versbe szedte mit látott, mely rímelő.

Csegei Star Wars

Csege ellen indult Vader nagyúr, a gaz.

Ellene védte a környéket sok igaz.

Diákoknak hada lelkesen próbázott,

Partközelben erősen fáradozott.

Volt ki csata helyett a bográcsra gondolt,

A halálcsillag pedig még egy nagy gond volt.

Az akadályokat sikeresen véve,

A kóddal ökojedink színpadra lépve,

Szembeszállt Vaderrel, aki az Ő apja.

Sötét nagyúr rájött, ez nem az ő napja.

Érezte már, hogy nagyobb fia ereje,

Jobb kezét vesztve kegyelmért könyörge.

Az irgalmas jedi, apját elengedi.

A halálcsillag sorsát megpecsételi.

Nagyon örülnek a csegei diákok,

Mégis az igazság győzött nem az átok.

 

Sajnos nem láthattuk élőben (kivetítőn) a halálcsillag végét, mert a gaz birodalmiak megakadályozták az áramellátást a parton.

Közben étvágygerjesztő illatok terjengtek a levegőben. A győzelem után minden osztály elfogyaszthatta a bográcsban készült ételét. Fáradtan, de élményekkel gazdagabban térhettek haza tanulóink.

A következő évi akadályversenyig az erő legyen velünk!

Kiss László

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.