A magyar népmese napja

  • által rendszergazda
  • 2019-10-04
  • A magyar népmese napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A magyar népmese napja

Benedek Elekre emlékeztünk

2019.09. 27-én az alsó évfolyamos tanulóknak nagy meglepetésben volt részük. A humán és alsós munkaközösség egy fergeteges mesedélutánt varázsolt a tanulók elé. A ráhangolódást elősegítette, hogy Piroska néni rajzpályázatot hirdetett a gyerekek számára, mesék illusztrálására.

Gyönyörű plakát készült, „Mese, mese, mátka…” címmel, amely minden érdeklődőt szeretettel invitált a csodák birodalmába. A felső tagozatos diákok lelkes csapata, tanáraik segítségével készültek e jeles napra. Ahhoz, hogy a környezet is mesebeli legyen, szintén ügyes kezek sokaságára volt szükség. A tornaterem igazi varázslaton esett át, szemünk szánk elámult a kellemes látványtól. Mesebeli környezet várta a gyerekeket. A hatás fokozása érdekében több osztály színes mesebeli jelmezt öltött. A 4. a osztály tanulói , Az aranyszőrű bárány szereplőiként érkeztek, Benedek „ anyó ’’ társaságában. Melinda néni magával ragadó szerepjátéka, mindenkit elvarázsolt. Azután következtek a 6. c osztályos tanulók, Zsuzsa néni irányításával: A liliom lány című bábelőadást mutatták be, megfűszerezve egy kis rozmaringgal. Majd a 7. b osztályos tanulók a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjaival kiegészülve, táncos drámajátékot adtak elő, amely Magdika néni forgatókönyve alapján készült, címe: Ifjú Mátyás s a talányfejtő lány.

A rajzpályázat eredményhirdetésére szintén itt került sor. Az esemény hangulatát fokozva a díjakat maga Mátyás király adta át.

A díjazottak:

1. évfolyam: 1. Gyákum Zsuzsanna 1. b, 2. Remenyik Bianka 1. b, 3. Molnár Hanna 1. b
2.évfolyam: 1.Nagy Patrícia 2.b, 2.Vitonesau Nelli 2.a, 3.Sarkady Jolán Léda 2.a
3.évfolyam:1. Visztra József 3. b
4. évfolyam:1. Nagy Luca 4.a, 2. Kalóz Nóra 4.a, 3. Oláh Petra 4. a

Minden jó, ha vége jó, még megsütöttük a hamuban sült pogácsát, majd táncoltunk egyet. Egy fergeteges délutánt tölthettünk együtt, melyet nagyon megköszönünk a szervezőknek.

 

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.