Tájékoztatás

  • által rendszergazda
  • 2020-05-26
  • Tájékoztatás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tisztelt Szülők! Kedves Tanítványink!

A tanév vége is más lesz, mint ahogy azt eddig tartottuk A járványveszély átírja a hagyományokat is. Örömmel tölt el, hogy sem tanulóink, sem családjuk körében nem volt fertőzéses megbetegedés. Köszönhető ez többek között a felelősségteljes viselkedésnek, a járvány megfékezésére hozott szabályok betartásának.
A mostani időszakban is óvatosnak kell lennünk, a szabályok változása ellenére. A vírus jelen van az országban, az utazások megindulásával bárhová tovább terjedhet. Ennek tudatában és ehhez alkalmazkodva  kell befejeznünk ezt a tanévet.

 

Kérem, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra, tartsuk be a mindenkire kötelező szabályokat, bízva abban, hogy szeptemberben már közösen, biztonságban kezdhetjük az új tanévet!

A tanév befejezéséhez, a nyári időszakhoz az alábbi információkat vegyék figyelembe:

Iskolai ügyelet

A tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Iskolai tanítás nem lesz, a gyerekek a tanév végéig otthon tanulnak.

 

Június 2 (kedd) és június 15. (hétfő)  között ügyeletet biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik ezt igénylik. Az ügyelet alatt a tanulási és a nevelői segítséget biztosítjuk, tanítási órák nem lesznek.
Az ügyeletet a megküldött igénylőlapon igényelni.
Egy tanteremben legfeljebb öt-hat tanuló tartózkodhat a járványügyi szabályok betartása mellett.

A tanuláshoz informatikai eszközök korlátozott számban állnak rendelkezésre!
Az ügyeleten csak azok a tanulók vehetnek részt, akik hozzák magukkal a tananyagot, taneszközöket!

Az ügyelet helyszíne: 4066 Tiszacsege, Fő utca 95.

Az ügyelet ideje alatt a tantermen kívüli területen a maszk használata kötelező! Az iskola épületébe a szülők nem kísérhetik be a gyerekeket!
Érkezéskor az iskolába belépők kezét alkoholos fertőtlenítővel fertőtlenítjük!

 

Az ügyelet ideje alatt az iskolai időszaknak megfelelően vehetik igénybe a gyerekek az étkezést.

Felzárkóztatás, korrepetálás

A lehetőség korlátozott, az iskolaépületben egy időpontban tantermenként legfeljebb 6 tanuló tartózkodhat, naponta legfeljebb 1 óra időtartamban. A tanteremben és a folyosókon, udvaron be kell tartani a 2 méteres távolságot egymástól.

 

A korrepetáláson megjelenni csak előzetes egyeztetés után lehetséges!
Az engedély nélkül megjelenő tanulók nem léphetnek be az iskola épületébe!
Az iskola udvarán sem tartózkodhatnak felügyelet nélkül gyerekek. A korrepetálásra, konzultációra azokat a tanulókat várjuk, akiket lemaradásuk miatt értesítünk!

Felhívom a figyelmét a szülőknek, hogy a közösségben tartózkodás fokozott fertőzésveszélyt jelent, ennek figyelembe vételével kérjék a személyes iskolai részvétel lehetőségét!

Nyári táborok szervezése

A nyári táborok szervezésére irányuló szülői igények felmérése folyamatban van. A felmérés módja: adatgyűjtés nyilatkozat alapján. A pontos részletek kialakítása folyamatban van.

Reményeink szerint idén is sikerül ingyenes napközis táborokat szervezni, a tavalyi feltételek mellett. Ezekről még folynak az egyeztetések.

Ballagások, tanévzáró ünnepélyek

A ballagást a 8. évfolyamnak fogjuk megszervezni a tanulók, az osztályfőnök és az iskolavezetés részvételével az iskolaudvaron egymástól biztonságos távolságban elhelyezve a résztvevőket.
A ballagáson a szülők, hozzátartozók nem vehetnek részt!

A tanévzáró és a bizonyítványok kiosztásának módjáról később adok tájékoztatást. Hagyományos tanévzáró ünnepség nem lesz.

Megértésüket köszönöm. Tisztelettel

Bana Józsefné

 intézményvezető

 

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.