SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY TISZÁNTÚLI FORDULÓJA

  • által titkár
  • 2014-04-07
  • SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY TISZÁNTÚLI FORDULÓJA bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 

 

Visztra Alexandra, iskolánk 7. évfolyamos tanulója képviselte tankerületünket a SZÉP MAGYAR BESZÉD Verseny tiszántúli fordulóján Kisújszálláson. A döntőn való részvételéért a Kazinczy-jelvény bronz fokozatában részesült, kiváló teljesítményéért elnyerte a Kazinczy-jelvény arany fokozatát.

A hetven résztvevő közül a zsűri tizenhat tanulót részesített a szép magyar beszédért járó legrangosabb elismerésben. A bírálóbizottság elnöke Wacha Imre tanár úr volt, főiskolai docens, Kazinczy- és Lőrincze-díjas; a zsűri tagjai Kerekes Barnabás, középiskolai tanár, az Anyanyelvápolók Szövetsége társelnöke, Kazinczy- és Lőrincze-díjas; Nagy Sándorné, középiskolai tanár, Péchy Blanka-díjas.

A díjkiosztó egyéb örömöket is tartogatott tanítványunk és felkészítő tanára számára: Alexandra a zsűri különdíjában részesült a szabadon választott szöveg legjobb felolvasásáért, illetve átvehette az Észak-alföldi Régió legjobb előadójának járó díjat.

Szívből gratulálunk ezekhez a szép eredményekhez, és további sikeres munkát kívánunk az anyanyelvápolás területén Alexandrának és felkészítő tanárának, Minier Mária Magdolnának!

 

Kategóriák: hírek

Hozzászólások lezárva.