NTP-SV-14-0049

logok

Tehetségkutató atlétikai verseny

NTP-SV-14-0049 pályázati program

A Nemzeti Tehetség Program keretében 2015. április 10-14. között rendeztük meg első alkalommal iskolánkban a tehetségazonosító atlétikai versenyünket. A verseny célja az volt, hogy játékos keretek között, vidám versenyeken kikerüljenek a legjobb fiú és lány atlétáink, akik futásban, kislabda-hajításban és távolugrásban képviselik majd iskolánkat a Balmazújvárosi Tankerület versenyén.
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, egy hétig tartottak a küzdelmek. Az alsó tagozaton harmadikosok és negyedikesek, míg a felsősök között valamennyi tanulónk részt vett a küzdelmekben. Így a versenyen résztvevő tanulók száma 332 volt. Három korcsoportban folyt a küzdelem, s az eredmények összesítése után az alábbi sorrend alakult ki.

Lányok

II., III., IV. korcsoport

Bacsó Tamara
Debreceni Fanni
Bari Mónika Cintia
Bucsai Emília
Katona Gréta
Földi Vivien
Fekete Boglárka
Kovács Dorina
Kovács Barbara
Fenyves Nikolett
Papp Nóra
Kovács Nikoletta
Kormos Beáta
Szobonya Klaudia
Tóth Beatrix
Szegedi Eszter
Tóth Kamilla
Tóth Réka

Fiúk

II., III., IV. korcsoport

Balogh Szabolcs
Bari Imre
Bereczki László
Sallai Tibor
Fintor Erik
Kis Ferenc
Simon Sándor
Hatvani Norbert
Kiss Zsolt
Szanyó Sándor
Papp Adrián
Kovács Zsolt
Szobonya Dániel
Papp Martin
Molnár Patrik
Simon Nándor
Virág Patrik
Szota Pál Ádám

Elért eredményeik alapján ők képviselik iskolánkat a tankerületi versenyen Hajdúböszörményben.
Sok sikert és eredményes szereplést kívánunk nekik!

Tiszacsege, 2015. április 24.


logok

Tankerületi atlétikai verseny

NTP-SV-14-0049 pályázati program

2015. április 28-29-én Hajdúböszörményben megrendezésre került a Balmazújvárosi Tankerület Atlétika versenye, melyben a II-III. és IV. korcsoportos diákok méretettek meg. A nagyszabású versenynek a hajdúböszörményi sportcentrum adott helyet. A tanulók három versenyszámban mérték össze tudásukat: 60m-es futás, távolugrás és kislabdahajítás.

Iskolánk tanulói közül ez első tíz hely valamelyikén végeztek, az alábbi egyéni legjobb eredményeket érték el a következő tanulók korcsoport

II. korcsoport III. korcsoport IV. korcsoport
Szegedi Eszter 8. helyezés

Simon Nándor 6. helyezés

 

Katona Gréta 6. helyezés

Papp Martin 11. helyezés

 

Kovács Nikoletta 8. helyezés

Kis Zsolt 2. helyezés

Molnár Patrik 5. helyezés

Elért eredményeikhez gratulálunk, a második versenyig jó felkészülést kívánunk!

Tiszacsege, 2015. április 30.


logok

Tankerületi atlétikai verseny

NTP-SV-14-0049 pályázati program

2015. május 26-án Hajdúböszörményben megrendezésre került a Balmazújvárosi Tankerület Atlétika verseny második fordulója, melyben a II-III. és IV. korcsoportos diákok újra összemérhették tudásukat, erejüket, bizonyíthatták, hogy a közel egy hónapon át végzett felkészülés következtében hogyan javultak eredményeik. A nagyszabású versenynek újra a hajdúböszörményi sportcentrum adott helyet. Iskolánk tanulói az alábbi szép eredményeket érték el:

II. korcsoport III. korcsoport IV. korcsoport
Szegedi Eszter 11. helyezés

Fintor Erik 1. helyezés

 

Katona Gréta 4. helyezés

Papp Martin 7. helyezés

 

Kovács Nikoletta 8. helyezés

Kis Zsolt 1. helyezés

Molnár Patrik 6. helyezés

Elért eredményeikhez gratulálunk!

Tiszacsege, 2015. május 28.


 

logok

Gyorsabban! Magasabbra! Erősebben!

Az olimpiák gyakran emlegetett idézete a “Gyorsabban, magasabbra, erősebben” hármas kifejezés szűkebb értelemben az emberi test mozgására, teljesítményére, fejlesztésére utal.

Ennek szellemében írtuk meg és nyújtottuk be pályázatunkat a Nemzeti Tehetség Programba, melynek alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. Kedvező elbírálásban és 849 000 Ft támogatásban részesültünk, így megrendezhettük az atlétika területén a tankerület iskoláiban tanuló 10 – 14 éves fiúk és lányok között a tehetséges fiatalok azonosítására és kiválasztására alkalmas versenysorozatot.

Olyan versenyhelyszínt, stadiont választottunk, mely a településeken nem áll rendelkezésre, Hajdúböszörménybe utaztak a verseny résztvevői.

A tevékenység megvalósítása a versenykiírás elkészítésével kezdődött, melyet a helyi, iskolai versenyek, válogatók megtartása követett A helyi versenyeken az adott körülmények között legjobban teljesítő tanulók juthattak tovább a versenyekre. A tanulók számára szokatlan volt az a légkör, amelybe megérkeztek. A lelátók, a pálya minősége, milyensége maradandó élményt jelentett számukra. Az iskoláikba hazatérve ki-ki büszkén mutatta a teljesítményéért járó, érmet, oklevelet, emléklapot. A versenyt egy visszavágó is követte, melynek során jó volt megtapasztalni, hogy a gyerekek egyre magabiztosabbá váltak, eredményeik, a feltételekhez történő alkalmazkodás során egyre javultak, meggyőzőbbekké és kiegyensúlyozottabbá váltak. A jobb csapateredmények elérése érdekében egymást biztatva versenyeztek.

A pályázat céljai teljes mértékben megvalósultak. Sikerült a tankerület iskoláiban a tanulókat mozgósítani, a legtehetségesebbeket beazonosítani, s eljuttatni őket egy olyan versenyhelyszínre, ahol legtöbbjük addig nem hogy nem versenyezhetett, de még nem is járt. Az iskolákból érkező 216 tanuló közelebb került egymáshoz, iskoláikat képviselve mindenki a legjobbat törekedett kihozni magából, a jobb csapateredményért küzdöttek. A kitartás, az akarat, az egymásért való küzdés győzedelmeskedett, a tanulók versenyintelligenciája nőtt, nem ellenséget, hanem a szó nemes értelmében ellenfelet láttak egymásban. Jó volt látni, hogy gratuláltak egymás sikerének, örültek egymás jobb eredményének, a megfigyelhető eredményjavulásnak. A kistelepülések iskoláiba járó gyermekeknek ez a lehetőség élményt jelentett. A versenyszervezők kiválóan teljesítettek, megvalósult a gyermekek és a pedagógusok együttműködése, melyet kiegészített a Balmazújvárosi Tankerület munkatársainak versenybírói munkája, a gyors és pontos eredménykövetésük lehetővé tette, hogy a versenyen elért eredményeket számszerűsítve a csapatverseny eredményeit is kihirdethessük.

A megvalósított programsorozaton a résztvevő iskolák tanulói és pedagógusai egyetértettek abban, hogy a hasonló versenyekre szükség van, megerősítettek bennünket abban, hogy mennyire sokat számít a tanulók motiválása során, hogy hová juthatnak el, és milyen körülmények között versenyezhetnek. Ennek a pályázatnak a támogatása nélkül nem tudtunk volna ilyen programot megvalósítani, ezért itt és most mondunk köszönetet, hogy az NTP-SV-14-0049 pályázati támogatással lehetőséget kaptunk ilyen versenysorozat megszervezésére és lebonyolítására.

Bódi Katalin, Tóth Zoltán

  dscn0766

  dscn0744

Hozzászólások lezárva.