Praktikus ismeretek oktatása

A praktikus ismeretek oktatása több éve kezdődött iskolánkban.

A program fő célkitűzése személyiségformáló, közösségteremtő szándékkal az eltérő szociokulturális környezetből érkező tanulók együttlétének, együttműködésének megvalósítása feladathelyzetekben és a játékban.

Közlekedésbiztonsági tudás gyarapítása, a közlekedési ismeretek gyarapítása mellett a KRESZ szabályainak megismertetése, és gyakorlati alkalmazása a fő feladat a KRESZ-szakkörösök számára. Fontos feladat a kerékpáros turizmus népszerűsítése, a közlekedés kultúra szemléletváltoztatása. Környezetbarát, környezettudatos közlekedési formák bemutatásával, az Eurovelo úthálózat megismerkedtetésével, a kerékpáros közlekedés hosszabb távon történő kipróbálásával, költségkímélő hatásával, az egészséges életmód fenntartásában kialakuló szerepét próbáljuk tudatosítani. Rendszeresen kerékpár-ellenőrzéseket tartanak a Rendőrséggel együttműködve illetve ellenőrzik a reggeli iskolába érkezés biztonságát.

Az egészségnevelés területén, a tanórákon kívüli tevékenységekben olyan egészségügyi- és elsősegélynyújtási ismereteket sajátítanak el tanulóink, melyeket a mindennapokban hasznosítani tudnak. Fertőtlenítés, sebellátás, fontos teendők a sérült biztonságba helyezése érdekében, szervezetek riasztása. Sok esetben vöröskeresztes versenyeken mérik össze tudásukat, szép eredményeket elérve, mégsem ez a legfontosabb hozadéka ennek a tevékenykedtetésnek. Tanulóink a mindennapokban egymáson és otthon a családban is segíteni tudnak, s ez a kritikus helyzetekben életet menthet.

A gyakorlati életre nevelési programunkról a pályázati tevékenységeinket bemutató linken nyújtunk tájékoztatást.

[Nincs ilyen galéria]

Hozzászólások lezárva.